Recept:
Na vanilkový krém potrebujeme 500 ml mlieka, 1 vanilkový struk, 6 žĺtkov, 100 g kryštálového cukru, 30 g hladkej múky. Vanilkový struk rozrežeme a vyvaríme v mlieku. Žĺtky s cukrom vyšľaháme a postupne primiešame múku. Teplé mlieko vleje k žĺtkom a necháme prevrieť. Kým puding chladne, pripravíme si cesto.
Na cesto: 280 g hladkej múky, štipka soli, 180 g studeného masla, 80 g práškového cukru, 50 ml šľahačkovej smotany. Všetky suroviny zmiešame a vyvaľkáme cesto na plech.
Cesto najskôr pečieme 20 minút tak, že naň dáme papier so strukovinami. Potom odstránime papier a na vychladnutý korpus nalejeme puding a egreše a dáme znovu piecť. (Kým to nie je :)))
No comments:
Post a Comment