Sunday, 14 July 2013

banana bread with nutella (banánový chlebík s nutellou)

V túto slnečnú nedeľu sa s Vami podelím o vynikajúce raňajky. Ide o banánový chlebík, ktorý sme upiekli už včera s mojou sestričkou. Recept odporúčam všetkým, ktorí majú radi banány na hocijaký spôsob. Chlebík je opäť z celozrnnej múky, je plný energie a preto vhodný obzvlášť na raňajky. U nás sú sladké raňajky veľmi obľúbené a tvoria začiatok skoro každého dňa. Ale chlebík je vhodný aj ako dezert, či pre niektorých aj večera. :)



Recept:
Suroviny:
1/2 šálky masla
1/2 šálky oleja
1 šálka hnedého cukru
4 vajcia
2 lyžičky vanilkového extraktu
3/4 šálky kefíru
4 banány
1 1/2 šálky polohrubej múky
1 1/2 šálky celozrnnej múky
1 lyžička soli
1 lyžička sódy bikarbóny

Banány rozdrvíme. V mise zmiešame maslo, olej, vajcia a cukor. Potom vmiešame vanilkový extrakt, kefír a banány. Vo väčšej mise zmiešame múku, soľ a sódu bikarbónu. Následne zmiešame suché suroviny s tekutými dohromady. Ak by niekto chcel, môže pridať aj škoricu a proso. :) Cesto rozdelíme do dvoch plechov. My sme dali do jednej a zo zvyšného cesta sme urobili muffiny. Pečieme na 150 °C, kým nie je. :) (Asi jednu hodinku)
Takto vyzeral bez papieru. :)


Chlebík vydrží 5 dní vláčny, ale u nás ani nie. :)

Najlepšie je podávať chlebík s nutellou a čerstvými banánmi. A samozrejme šálkou mliečka. MŇAMKA :)




No comments:

Post a Comment