Keď sme piekli pizzu prvýkrát, akási kolaudácia pece, upiekli sme aj tvarožník a slivák. Koláč bol upečený (zhorený) už za 9 minút. Kysnuté cesto bolo hrubé, no aj tak bolo prepečené a výborné. :)
Vrátim sa k pizzi. Predtým, než som sa do cesta pustila, som si prečítala mnoho článkov, ako na to. Najdôležitejšia je vraj múka. Najlepšia je originál múka na pizzu, ale keď ju nemáte, je dobre zmiešať polohrubú a hladkú. My sme skúsili teda oba spôsoby. Rozdiel sme si nevšimli, teda zháňať pizza múku nemusíte. Ale, ak by ste náhodou chceli, majú ju v Tescu.
Dôležité je tiež namiesto kečupu, použiť rajčinový pretlak s korením. Na to si už môžete naukladať, čo len chcete. :) Pizza, ktorú si takto sami urobíte, chutí najlepšie. :)
Recept
Pizza z pizza múky:
10 PL (asi 180 g) múky
1 ČL práškového droždia
3/4 ČL soli
1 ČL cukru
0,2 dcl olivového oleja
vlažnú vodu, podľa potreby
Cesto zamiesime a necháme kysnúť. Tento recept je na jeden bochník.
Cesto zamiesime a necháme kysnúť. Tento recept je na jeden bochník.
Pizza z inej múky
320 g polohrubej múky
240 g hladkej múky
1/3 droždia
1 dcl mlieka
0,5 dcl oleja
1,5 dcl vlažnej vody
cukor a soľ
Cesto zamiesime, necháme asi pol hodinu kysnúť. Recept je asi na 4 bochníky.
Ostatné suroviny na oblohu, podľa chuti. Tiež odporúčam olivový olej s cesnakom na potretie krajov po upečení.
Ak by mal niekto radšej pizzu na štýl pizza Hut, pridajte viac droždia.
A teraz pár fotiek.
Aj Meggie by si dala :) |
No comments:
Post a Comment