Saturday, 17 August 2013

french savory cake with bacon and eggplant (slaný koláč so slaninou a baklažánom)


Pri slove koláč som si vždy predstavila niečo sladké, teda nejaký dezert. Ja mám sladké veľmi rada, teda radšej pečiem sladké, avšak už dlho som sa chystala upiecť koláč v slanej verzii. A je to tu, keďže bol veľmi chutný, podelím sa o recept. :)
Slaný koláč mi prišiel vhodný na večeru. Ide o koláč/bochník s opečenou slaninkou a baklažánom. Baklažán urobil koláč jemnejší a mäkší. Preto je výborný aj na druhý deň, ale aj čerstvý, teplý a ešte krásne chrumkavý. Skvelá voľba pre nie až takých milovníkov sladkého, alebo teraz v lete aj ako príloha na grilovačkách.

Teraz receptík:

150 g opečenej slaniny
350 g hladkej múky
100 g na jemno nastrúhaného syra
2 vajcia
1 lyžička soli
1/2 lyžičky korenia
1 lyžica dijonskej horčice
2 menšie baklažány
60 ml olivového oleja
200 ml mlieka

Suché suroviny zmiešame vo väčšej mise. V menšej rozšľaháme vajíčka a postupne pridáme ostatné tekuté suroviny. Túto zmes primiešame do suchých surovín a vypracujeme vláčne cesto. Cesto vylejeme do maslom potretého a múkou vysypaného plechu. Pečieme asi 40-50 minút pri 180 °C.








Dobrú chuť. :)

No comments:

Post a Comment