Tuesday, 25 June 2013

choco-cherry cake


Keď sa prejete čerstvý čerešní a máte ich ešte doma za bedňu, neostáva nič iné ako ukuchtiť koláč. Zvolila som kombináciu čokošky a čerešní - tým sa nedá nič pokaziť :)


Ide o akúsi obmenu amerického koláčika - Pie. Cesto je však čokoládové.
Na cesto potrebujeme: 1/3 šálky kakaa, 2 2/3 múky polohrubej, 1 vajce, 1/2 lyžičky soli, 3 lyžice cukru, 8 lyžíc masla, 1/2 šálky oleja, asi lyžicu vodky :), 1/4 šálky vody. Všetko zmiešame na husté cesto, ak treba pridáme mlieko a necháme odstáť.
Na plnku zmiešame 5 šálok vykôstkovaných čerešní, 1 1/4 šálky cukru, 3 lyžice kukuričného škrobu, 3 lyžice citróna, 1/2 lyžice vanilkového extraktu. (Pozor čerešne pustia veľmi veľa šťavy, tak pridajte radšej ešte Zlatý klas).
1/3 cesta vyvaľkáme a dáme na plech. Na cesto natrieme  1 šálku rozpustenej čokolády s 3 lyžicami masla a 1 lyžicou sirupu. Na túto vrstvu som dala ešte mascarpone a potom čerešničky. Tie však poriadne vyžmýkajte, lebo tie čerešne naozaj veľmi pustia šťavu. :) Ako ozdoba sú na vrchu čerstvé čerešne v čokoláde.









No comments:

Post a Comment